dimecres, 21 de maig del 2014

VILANOVA I LA GELTRÚ VIURÀ INTENSAMENT LA SETMANA DEL MEDI AMBIENT

La Fira Ambiental, el Mercat d’Intercanvi i segona mà, i activitats relacionades amb l’Agenda 21, són algunes de les moltes propostes per commemorar el 5 de juny.


La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha organitzat tot un seguit d’accions per commemorar el Dia Mundial del Medi Ambient, el 5 de juny. Un dels actes centrals de la setmana serà la celebració de la tercera Fira Ambiental, el dissabte 7 de juny, en un recinte de gairebé 9.000 m2, entre la plaça de les Neus, plaça de la Vila i rambla Principal.

La fira, tal i com ha explicat la Regidora de Medi Ambient, Blanca Albà, reforça en aquesta ocasió la seva vessant més empresarial, ja que hi ha la ferma convicció que en aquest camp encara hi ha molt a dir. “Enguany hem volgut reforçar l’àmbit empresarial, ja que creiem que es un camp on encara s’hi pot treballar molt, que pot servir per crear noves fonts d’ocupació, i fer d’aquest un país més sostenible i respectuós  amb el medi ambient. s per aquest motiu que s’ha buscat la complicitat de les entitats gremials i empresarials” Albà ha dit que gràcies a la seva col•laboració enguany la Fira Ambiental incorpora novetats, com la lectura del Pregó de la Fira a càrrec de Marta Subirà, Directora de Polítiques Ambientals del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, o una Taula Rodona sobre la relació entre l’empresa, el medi ambient i l’ocupació. També s’incorpora aquest any l’Àgora Ambiental, un espai de trobada dins la Fira on les empreses podran presentar els seus productes i on es facilitarà l’intercanvi comercial i els contactes.

A banda de la Fira, el 5 de juny es commemorarà amb un acte a l’Auditori Eduard Toldrà, amb l’assistència dels alumnes de primària i secundària. Es llegirà el manifest del dia del medi ambient i s’assistirà a la conferència espectacle a càrrec de Marc Boada, presentador del programa de TV3 “quequicom”.

Blanca Albà també ha destacat la celebració, diumenge 8 de juny, del Mercat d’intercanvi i de segona mà, que arriba a la desena edició. “Es una Mercat plenament consolidat que té molta acceptació per part de la ciutadania, tant pel que fa a les persones que hi participen venen o intercanviant productes, com pels mateixos compradors”

La regidora ha encoratjat a tothom a seguir treballant per un projecte que té com a valors la recerca d’espais on poder treballar de manera sostenible i eficient el respecte i la cura pel medi ambient, des de totes les seves vessants.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada