dijous, 5 de juny del 2014

Èxit de participació a la taula rodona sobre empresa i medi ambient

Empresaris de diversos sectors han compartit aquest dimecres l'espai del Centre d'Art Contemporani La Sala per debatre al voltant de la gestió ambiental a l'empresa, en temes com la responsabilitat, la sostenibilitat i l'estalvi.
Aquest és un dels actes que s'inclou dins el programa de la Fira Ambiental de Vilanova i la Geltrú que se celebra aquest dissabte, i que s'emmarca dins les activitats per commemorar el dia Mundial del Medi Ambient.

La taula rodona, organitzada per la Cambra de Comerç del Garraf, l'ADEG, Viu Comerç i l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, ha comptat amb la presència d'un nombrós públic que tenia interès per conèixer quines són les línies que marquen la filosofia de l'anomenat Green to Win.

La Regidoria d'Educació, Tecnologies i Societat de la Informació, Ariadna Llorens, ha destacat el lideratge que, des de fa anys, ha demostrat tenir la ciutat en tots els temes relacionats amb el medi ambient. Segons la regidora, aquest és un fet que ja s'evidencia en els alumnes de primària i secundària que cada any treballen i es comprometen, a través del programa Agenda 21, en la millora dels aspectes mediambientals que els són més propers. Una declaració d'intencions que va més enllà si es té en compte la Universitat Politècnica de Catalunya, la qual disposa d'una línia de recerca específica, així com una part de la càtedra en sostenibilitat. "La ciutat en aquest aspecte és líder al territori. Un lideratge fomentat des de l'ajuntament que, des de fa molts anys, hi presta una especial atenció i treballa per afavorir una nova manera d'entendre el món"


Ariadna Llorens ha volgut destacar el paper del món empresarial en aquesta nova manera de treballar i entendre el medi ambient com una nova oportunitat de negoci i de generació d'ocupació. "Les tendències europees van en aquesta direcció, i l'Europa del futur no es podrà entendre sense aquesta relació entre empresa i medi ambient. És important formar part d'aquestes dinàmiques i liderar de manera ferma el que representen".

Per la seva banda, Amadeu Pujol, com a President de la Cambra de Comerç del Garraf, ha volgut destacar la importància de les col·laboracions público - privades, com a únic camí possible per sortir de la crisi de manera definitiva. Pujol ha explicat que un dels objectius de la Cambra és ajudar a les empreses a definir les necessitats del seu negoci i donar-los eines per arribar a l'èxit. "Cal una implicació de tots els sectors i ser capaços de veure en aquest camp una oportunitat de negoci, amb el qual generar riquesa i producte interior brut". Pel representant de la Cambra, la comarca del Garraf i Vilanova com a la seva capital tenen clara la seva aposta estratègica en les polítiques mediambientals, en benefici d'un l'objectiu comú com és la creació d'ocupació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada