dijous, 5 de juny del 2014

La Fira Ambiental de VNG tindrà un circuit urbà de vehicles elèctrics

.Aquest dijous es commemora el Dia Mundial del Medi Ambient. Al voltant d'aquesta data s'han programat tot un seguit d'accions en una setmana dedicada a l'energia i al medi ambient i, que a Vilanova i la Geltrú, en concreten en més de 40 activitats en el marc de la Fira Ambienta't, el Mercat de segona mà i d'intercanvi, i el Dia Mundial del Medi Ambient. 

L'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, s'ha referit a la Fira Ambiental com un esdeveniment ja consolidat, que forma part del calendari firal de la ciutat. Per Lloveras, "arribar a la tercera edició mostra el compromís del govern alhora de crear activitats durant els caps de setmana de la temporada d'estiu. Això ens serveix per atraure visitants i consolidar la nostra ciutat com un referent en els temes medi ambientals i d'estalvi energètic".

La lectura del pregó, aquest dissabte 7 de juny, a càrrec de la Directora General de Polítiques Ambientals de la Generalitat de Catalunya, Marta Subirà, és una de les principals novetats de la fira. Posteriorment a aquest acte institucional s'inaugurarà la tercera edició de la fira en la que hi participen una cinquantena d'expositors, dels quals el 80% són repetidors de l'any passat, i que estaran distribuïts entre la rambla Principal, plaça de les Neus i plaça de la Vila. 

D'entre les activitats programades pel mateix dissabte destaca un circuit urbà de vehicles elèctrics, adreçat a totes les persones que vulguin experimentar la sensació que produeix conduir un cotxe d'aquestes característiques. El circuit sortirà des de la plaça de les Neus i transcorrerà els carrers més propers. A banda, també es farà la presentació de l'autocar energèticament més eficient que existeix a tot el territori espanyol i que s'ha construït a Vilanova i la Geltrú. 

El principal objectiu de totes les accions que programades durant aquesta setmana és fomentar la cultura de la sostenibilitat. És per això que la Fira contempla com a eixos temàtics l'energia, l'empresa, la terra i l'educació ambiental. En aquest sentit, aquest any s'ha donat especial rellevància al sector empresarial i als seus procediments envers el medi ambient. Com a acte més destacat hi ha la celebració de la taula rodona, aquest dimecres al matí, sobre "La gestió ambiental a l'empresa: Responsabilitat, Sostenibilitat i Estalvi" en la que hi participaran empresaris de diversos sectors. 

Com a acció més destacada en el camp de l'educació hi ha la conferència que es farà a l'Auditori aquest dijous a càrrec de Marc Boada, presentador del programa de TV3 Quequicom. La xerrada està adreçada als alumnes de les escoles de la ciutat que participen al programa Agenda 21 local, i que cada 5 de juny recorden, mitjançant la lectura del manifest, el seu compromís envers el medi ambient. 

Altres activitats programades són una taula rodona sobre els horts urbans, el concurs d'Instagram de la Fira Ambiental, o l'Àgora ambiental, una novetat d'aquest any, que té com a objectiu ser un espai de trobada destinat a empreses i associacions, on poder debatre i compartir experiències en el terreny de la sostenibilitat i medi ambient. 

Parlar de sostenibilitat i medi ambient no seria possible sense recordar una altre de les activitats més destacades d'aquesta setmana, i que arriba a les deu edicions. Es tracta del Mercat de segona mà i d'intercanvi que tindrà lloc aquest diumenge 8 de juny , de 10 a 14h, a la rambla Sant Jordi. Un espai estrenat en la darrera edició i que ha estat molt ben valorat tant pel que fa als participants, tal i com ho demostren les 350 taules inscrites, com al públic que hi assisteix, cada vegada més nombrós.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada