dilluns, 9 de juny del 2014

La Fira Ambiental i el Mercat de segona mà clouen les activitats del Dia Mundial del Medi Ambient

Una cinquantena d'expositors van ocupar el centre neuràlgic de Vilanova i la Geltrú, dins la tercera edició de la Fira Ambiental celebrada aquest dissabte a la ciutat. La fira ha format part de les moltes activitats que durant la setmana passada es van organitzar amb motiu de la commemoració del Dia Mundial del Medi Ambient i la Setmana de l'Energia. 

Una de les novetats d'aquest any ha estat la incorporació del pregó. Un acte que, segons l'alcaldessa de la ciutat Neus Lloveras, demostra el bon moment d'aquesta fira, ja que per la seva consolidació i importància requeria d'un acte institucional solemne. L'encàrrec del primer pregó de la Fira Ambiental va recau en en la directora general de Polítiques Ambientals de la Generalitat de Catalunya, Marta Subirà, qui durant el seu discurs va parlar d'economia verda i de com el medi ambient ha de ser el substrat on poder créixer el nostre estat del benestar. 

Subirà va parlar també de la responsabilitat individual i col·lectiva en la preservació del medi natural i de com les empreses han de resoldre els efectes, no volguts, d'uns processos de producció de molts anys enrere. "La percepció que té la ciutadania sobre com ha de ser una empresa en relació als temes mediambientals ha canviat molt. La reputació ambiental per una empresa és un element clau en la seva competitivitat i les inversions en els processos d'estalvi energètic acaben repercutint en un estalvi econòmic per l'empresa i per tan en una millora dels seus beneficis". La responsabilitat va dir, era de tots, a nivell individual, col·lectiu i també a nivell d'empresa. "I no només les dels sectors relacionats amb el medi ambient, sinó que aquest és un moviment que afecta els recursos i processos productius de tot tipus d'empreses." 

L'alcaldessa de la ciutat va referir-se al protagonisme que aquest any se li ha donat a l'empresa que, segons ha explicat, ha de veure en el medi ambient una oportunitat de negoci i de progrés. En aquesta mateixa línia van anar les paraules que la regidora de Medi Ambient, Blanca Albà, va adreçar als assistents, destacant "l'empresa verda" com un camp molt ampli, en el que hi ha molt per fer i sobre el qual es poden crear noves formes d'ocupació. 

La fira ambiental va ser un bon reclam perquè moltes persones coneguin noves maneres d'entendre i viure el medi ambient. Des de mitjans de transport elèctrics fins a fonts d'energia sostenibles, passant per una alimentació basada en l'agricultura ecològica i de quilòmetre zero o per petites solucions a l'abast de tothom per garantir una millora de l'espai ambiental que ens envolta. 

El món de les relacions entre empreses va tenir el seu espai amb l'Àgora empresarial on, durant tot el dissabte, es va succeir diferents conferencies i xerrades sobre l'empresa i la seva experiència en aquest sector. 

Així mateix, l'educació va estar representada amb la Mostra d'art feta pels nens i nenes de les escoles de la ciutat, a partir de materials reciclats i reutilitzats. Els treballs han estat exposats aquests darrers dies al CRIA, i dissabte es van donar els premis als més creatius i sostenibles. 

La setmana dedicada al Dia Mundial del Medi Ambient va finalitzar ahir diumenge amb la desena edició del Mercat de segona mà i d'intercanvi que, per segona vegada, va repetir com a escenari la rambla Sant Jordi. Un cop més, l'acceptació va ser total, amb un increment de paradistes així com de visitants que, massivament, van assistir al mercat durant tot el matí. 

Mercat de segona mà i d'intercanvi
El nou espai a la rambla Sant Jordi ha suposat un nou èxit 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada